Bouwster

19-09-2017 door

Leo Vermaat van ABC Nova en Rien van Rooij van Amvest wonnen de Bouwster 2015 en mochten deze in ontvangst nemen tijdens Building Holland 2015, het integrale event voor de bouw- en vastgoedsector in Amsterdam RAI. De Bouwster is een award die wordt uitgereikt aan bouwprofessionals die zich inzetten om bouwinnovaties tot een succes te maken. In 2016 wonnen Promat, Faay en SIRA de 1e prijs met hun nieuwe brandvrije plafondsysteem.

Lees meer

Luchtdicht en razendsnel bouwen in de Vogeltjesbuurt

09-07-2014 door

Snel slopen, én vervolgens nieuw bouwen met een zo goed mogelijke luchtdichting, waarbij je de bewoners zo kort mogelijk hinder bezorgt. Dat het kan bewijst Bouwbedrijf Van der Weegen in de Vogeltjesbuurt in Tilburg. Natuurlijk lopen ze daarbij wel tegen allerlei vraagstukken aan, want dit betekent veel druk op de bouwplaats. Niet alleen door een ander bouwproces, maar ook doordat bewoners ze ‘direct op de vingers kijken'. 

Lees meer

Nieuw: kieren opsporen tijdens de bouw

20-06-2014 door

De kierdichtheid van een gebouw is behoorlijk bepalend voor het energieverbruik. Een Blowerdoor-test wordt achteraf gedaan, bij de oplevering. Maar wat als de kierdichtheid niet blijkt te voldoen? Had dit niet voorkomen kunnen worden, door tijdens de uitvoering al te testen? 

Lees meer

"We hebben iets totaal nieuws geprobeerd op Heemrijk te Vleuterweide. Een beproeving van de woningen op luchtdichtheid niet achteraf, d.m.v. blower door proef, wanneer je er nog maar weinig aan kunt doen om e.e.a. te verbeteren, maar vooraf tijdens de ruwe afbouw.

Lees meer

Bouwkunde seminar donderdag 23 oktober 2014

11-06-2014 door

Bent u uitvoerder, adviseur, gebouweigenaar of anderzins geboeid in (duurzame) bouw? Ontmoet elkaar en laat u via het bouwseminar snel en kundig informeren over innovatietrends in de woning- en utiliteitsbouw.

Lees meer

Daarom is het belangrijk om luchtdichtheid te testen

  • Bouwkwaliteit al vanaf de cascofase realiseren. Achteraf kunnen faalkosten een enorme onverwachte schadepost opleveren.
  • Borg uw bouwkwaliteit en voldoe aan wet- en regelgeving.
  • Voorkom energielekkage, bouwfysische en contamination schade en voldoe aan de nieuwe koude rook wetgeving op brandveiligheid.