Bouwster

Leo Vermaat van ABC Nova en Rien van Rooij van Amvest wonnen de Bouwster 2015 en mochten deze in ontvangst nemen tijdens Building Holland 2015, het integrale event voor de bouw- en vastgoedsector in Amsterdam RAI. De Bouwster is een award die wordt uitgereikt aan bouwprofessionals die zich inzetten om bouwinnovaties tot een succes te maken. In 2016 wonnen Promat, Faay en SIRA de 1e prijs met hun nieuwe brandvrije plafondsysteem.

Bouwster 2015: De Jury van bouwster 2015, bestaande uit Arjan Broers van Senergy Consult, Wim van Dijk van Klostermann Nederland en UNETO-VNI, Gerrit de Heer van SBRCURnet, Chanan Hornstra van architect Taskforce woningbouwrealisatie, Marten de Jong van Total Wall Concept, Fokke Ros van Elton BV en Juryvoorzitter Piet M. Oskam van Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom kozen unaniem voor de twee heren omdat zij de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage leverden aan de ontwikkeling van de nieuwe meetmethode Ultragraphyx voor kier- en luchtdicht bouwen.

Mastering Buildingx/Gevelscan uit Breda heeft de meettechniek bedacht. Door geluid met een frequentie tussen 30 en 40 kilohertz te verzenden en ontvangen kunnen we een ‘geluidsfoto’ maken van de kierdichtheid. We traceren alle luchtlekken in gevels en daken. Door in een vroeg stadium te meten kunnen de hoge kosten van reparaties achteraf worden vermeden.