Referenties

Referenties

Grootschalige thermografie met warmtescans:
Gevelscan heeft al meerdere grote projecten op zijn naam. In 2012 het succesvolle Tilburgse energiebesparing project in twee wijken Groeseind Hoefstraat en Armhoefse Akker.
Met een hoge conversie wist Gevelscan een groot aantal bewoners bewust te maken via de warmtescans van de noodzaak om hier iets mee te doen. Meer dan 4000 woningen werden gescand op energieverlies. De warmtebeelden werden door de bewoners van deze wijken hoog gewaardeerd.
Al snel volgde Hilversum en Den Haag (HMC), Velthoven,Goes en het grote project van Utrecht, waar de ambitie is om de komende jaren de hele stad thermografisch in beeld te brengen, heeft Gevelscan een bijzondere bijdrage geleverd aan de hoge Utrechtse ambitie. Momenteel werken wij voor de gemeente  Rotterdam en Weert en voor de Volksbank.

Naast grootschalige projecten, heeft Gevelscan een groot aantal bedrijfsgebouwen en woningblokken als project uitgevoerd. Vele woningcorporaties, kiezen Gevelscan als leverancier voor thermografie en kierdichting controle na renovatie.  Ook aannemers met een vooruitziende blik, schakelen meer en meer onze technieken in om een betere kwaliteit aan de markt te bieden.

Gemeente Utrecht: Diensten met warmtescans

"Gevelscan heeft voor de gemeente Utrecht een enorme klus geklaard door meer dan 60.000 warmtescans van woninggevels te maken. In de praktijk is het niet eenvoudig om alle locaties te kunnen bereiken maar in nauw overleg met de gemeente Utrecht heeft Gevelscan een creatieve oplossing gevonden voor deze problematiek. Gevelscan heeft zich flexibel opgesteld om het rendement van de inwinning zo hoog mogelijk te krijgen. De warmtescans zijn samen met een nachtopname, uitleg en beschrijving oproepbaar via een webservice en op te zoeken met het huisadres. Bewoners krijgen via de balie of op buurtavonden hun eigen gevelscan. Het effect van de warmtescan op zichzelf blijkt groot te zijn; deze werkt als een goede trigger bij het overtuigen van bewoners van het belang van energiebesparende maatregelen in hun woning. Er was en is sprake van een prettige samenwerking met Gevelscan!"

Ruben van Brenk. Senior Hoofdinspecteur Milieutoezicht bedrijven en specialist Energiebesparing.
Gemeente Utrecht, Stads Ontwikkeling Toezicht & Handhaving.

Kier en lek opsporing Van Helvoirt

Van Helvoirt Groenvoorziening in Berkel Enschot laat niets aan het "Duurzame"toeval over. In de nieuwbouw,die voorzien is van alle duurzame installaties wordt door Gevelscan toezicht gehouden op het bouwen van een kierdichte gebouwschil. Zo is Van Helvoirt opnieuw koploper, als het gaat om duurzame innovatie.

Jos Vallen van Gevelscan test de vliesgevel

Referenties in de bouw

"We hebben iets totaal nieuws geprobeerd op Heemrijk te Vleuterweide. Een beproeving van de woningen op luchtdichtheid niet achteraf, d.m.v. blower door proef, wanneer je er nog maar weinig aan kunt doen om e.e.a. te verbeteren, maar vooraf tijdens de ruwe afbouw, na montage kozijnen, maar voordat het glas geplaatst is. Door middel van een "tang" welke je langs de aansluitingen beweegt aan binnen en buitenzijde van het kozijn, kun je doormiddel van geluid resonantie vast stellen of de verbinding luchtdicht is!  En dan heb je nog alle gelegenheid om de aansluiting alsnog luchtdicht te plakken bij deze en de nog te maken aansluitingen! Overigens halen we bij deze woningen in de praktijk aangetoond d.m.v. Blower Door test luchtdichtheden van Qv10=0,15! (kalkzandsteen skelet met breedplaat en scharnierkap, afdichting kozijn/spouw aan binnenzijde d.m.v. elastisch Ur en plakband). Lijkt me een handig middel om de bouwkwaliteit te verbeteren en te promoten bij de Neprom leden!

Rien van Rooij
Ontwikkelingsmanager AMVEST

Een soortgelijke techniek is begin juni 2014 in twee woningen in Vleuten toegepast in opdracht van Amvest. De aannemer is Van Bekkum uit Amersfoort. De woningen dienen een Qv10 van 0,15 te halen. Hieronder een verslag van de gevelscan metingen door de heer R.van Rooij ontwikkelings manager AMVEST.

Onderzoek Van der Valk Ridderkerk

Het vermaarde Van der Valk concern, wil met zijn vestiging in Ridderkerk, zijn hotel en restaurant gasten nog meer service verlenen. Zij laten Gevelscan een uitgebreid onderzoek doen naar het thermisch comfort van de gebouwschil.

Ultrasoonmeting Make-over Utrecht

De gemeente Utrecht heeft in het grootschalige energiebesparingproject Gevelscan ingeschakeld voor het onderzoek naar de kwaliteit van een voorbeeld woning. De nieuwe ultrasoontechniek werd door de plaatselijke pers en tv gefilmd.

Kwaliteit aantonen van een lokale aannemer Tilburg

Nog voor het uitvoeren van een blowerdoor test, spoort ing. Kees Wijnnobel van Gevelscan luchtlekken op in de gebouwschil. Resultaat: deze woning was, op een enkel detail na, luchtdicht gebouwd. De Blowerdoortest kan geen verrassingen meer opleveren.