Ultragraphyx voor Ziekenhuizen en Cleanrooms

Ultragraphyx® voor Ziekenhuizen en Cleanrooms

Een nieuwe technologie voor het testen op luchtdichtheid volgens de nieuwe WIP richtlijn en richtlijn-7 van de VCCN, contamination controlled onderzoek- en productiefaciliteiten, laboratoria, controlled environments  

Borging van luchtdichting, drukhandhaving en stofmigratie 

Cleanrooms - ziekenhuizen

Cleanrooms, Ziekenhuizen en complexe technologie van vandaag vragen om absoluut stof en luchtdichte afsluitingen van de werkruimte. Ultragraphyx® metingen visualiseren deze Kwaliteitsborging bij aansluitingen van wanden, deuren en plafonds.  Het uiteindelijk resultaat van de lucht en stofdichting, wordt alleen gehaald door controle en zichtbaarheid van alle details. Tot nu toe gebruikt men als regel de Blowerdoortest, die voor deze applicaties de nodige beperkingen heeft. de luchtdoorlatendheidtest meting met de Ultragraphyx® ultrasoon methode  geeft geen rook,en werkt niet met  over- en onderdruksystemen.  Afplakken van wanden deuren, ventilatie en leidingdoorvoeren is eveneens niet nodig.  De te meten ruimten kunnen desgewenst in bedrijf blijven.

Met de ultrasone fotografie (Ultragraphyx®)methode is de juiste kwaliteit te garanderen. Met deze technologie geven we u visueel inzicht hoe u uw Ok’s, behandel, isoleer en patiëntenkamers, ,beter beschermd zijn tegen contaminatie met bacteriën en virussen. U krijgt meer inzicht en praktische kennis betreffende luchtbeheersplannen en het risico van in en uitbraak van virussen, bacteriën bij handhaving van de kwaliteitsborging. Bij het maken van risico analyses, gaat het niet alleen om de Luchtdichtheid, maar ook om beheersbaarheid van weg- of binnenstromende lucht, dit om inzicht te krijgen van schommelingen en handhaving van druk in kritische ruimten. De Ultragraphyx® beelden, geven u snel inzicht in de kwaliteit van luchtdichtheid. Indien toch gewenst voeren onze Ultragraphyx specialisten ook een luchtdoorlatendheid test uit conform NEN-EN 13829 en NEN 2686 (Blowerdoortest) waarmee wij eveneens ruime ervaring hebben.

Deur preservatie ruimte naar de ziekenhuisgang (UMCG)

Deur renovatie ziekenhuis Assen

Een bestaand raam ziekenhuis Assen

Zorgplicht en kwaliteitsborging brandveiligheid

Zorgplicht van de gebouweigenaar

De gebouweigenaar dient ervoor te zorgen dat het gebouw veilig en gezond is en moet dit ook aantoonbaar maken. Dit betekent dat de eigenaar moeten kunnen laten zien dat hierop
feitelijk toezicht plaatsvindt Gevelscan, geeft met Ultragraphyx® die zekerheid bij het zichtbaar maken van lekken in branddeuren en brandschermen in Ziekenhuis gebouwen en Laboratoriums.

  • Met de Ultragraphyx methode garanderen we u dat de werkzaamheden aan alle wetgeving en gestelde eisen voldoen.

We controleren luchtdichtheid bij wanden, kozijnen, deuren, afsluitingen, doorvoeringen, luiken, branddeuren, brandschermen en bij brand- en rookveilige plafonds.

Ultragraphyx specialisten werken nauw samen met leveranciers van dichtingsmiddelen. Zo zorgen we ervoor dat u nog sneller en efficiënter zekerheid krijgt over het behalen van de gewenste luchtdichtheid.

De wetgeving komt binnenkort met nieuwe eisen over brand- en rookwerendheid. Die zijn in eerste instantie alleen bedoeld voor nieuwbouw en verbouwingen waarbij een bouwvergunning noodzakelijk is. Later zullen deze eisen ook gaan gelden voor bestaande gebouwen.

Lucht-Rooklekkage in plafond

Lucht-Rooklekkage in plafond